Pasta is voor velen onder ons het ideale comfortfood. Pasta is lekker, heeft eindeloos veel mogelijkheden en is snel klaar! Jammer genoeg is pasta niet altijd even lief voor onze lijn, zeker in de hoeveelheid die we er gemiddeld van eten. Grote porties koolhydraten, zeker ’s avonds, zijn dan ook te mijden als je jouw ideaal gewicht wil bereiken en/of behouden.

Gelukkig heb ik hier onlangs een oplossing voor gevonden: Courgettepasta! Courgette is een groente waarmee je eindeloos kan variëren en die zich uitstekend leent voor verschillende soorten bereidingen. Je kan courgetteplakjes bijvoorbeeld gebruiken om lasagnevellen te vervangen, om chips van te maken en om spaghettislierten mee te maken. Oké, misschien wel iets meer werk dan gewoon pasta uit een pakje, maar voor mij zeker de moeite waard!

Gisteren was het vrijdag, eindelijk weekend! Het enige wat we op een vrijdagavond willen doen is genieten en vooral niet te veel inspanningen meer leveren. Voor veel mensen geldt dit ook in de keuken, dus is de keuze voor frietjes van de frituur, pizza van de Pizzahut of een pitta snel gemaakt. Ik heb hier voor jullie echter een oplossing die sneller klaar is dan elk van deze opties, veeeeel lekkerder is en ook nog eens supergezond! Want waarom tijdens de week al die inspanningen doen om gezond te eten, om je dan op vrijdag volledig te laten gaan in ongezonde fast-food?

Dit heerlijke pastatje staat op 10’ op tafel, sneller dan jij naar de frituur kan rijden. Healthy fast-food op een vrijdagavond!

Ingrediënten voor 1 portie

• 1 courgette
• 3 zongedroogde tomaatjes
• 1 el kappertjes
• Balsamico-azijn, peper, verse basilicum

Bereidingswijze

1. Maak van de courgette spaghettislierten. Dit doe je best dmv een juliennerasp, die kan je onder andere kopen bij Dille en Kamille maar ook in elke kookwinkel. Rasp de courgette tot aan de zaadlijsten. Hou het middenste apart en snij in kleine blokjes.
2. Doe de courgetteblokjes in een hoge beker en doe er de zongedroogde tomaatjes (met wat olie) bij, de kappertjes, wat verse basilicum, een flinke scheut balsamico-azijn en wat peper. Mix alles tot een homogene massa. Indien de pasta te dik is kan je altijd nog wat azijn/water toevoegen.
3. Serveer de courgettepasta met de verse ‘pesto’ en werk af met wat zaden en pitten en een takje verse basilicum.

Smakelijk!